top of page
Andagts guide

Sofie Amalie Hansen, som er børne- og ungdomsmedarbejder i Vesterkirken, har skrevet en praktisk andagtsguide til børne- og ungdomsledere.

Skal du holde en andagt for første eller 130. gang, så er Sofies hæfte en rigtig god inspiration. 

Du kan hente hæftet som en pdf lige her:

- en andagtsguide

"Oplæg"

Trivsel-samvær
DGS_billede.png

Trivsel og samvær 

 

De frikirkelige børne- og ungdomsorganisationer har, i samarbejde med Frikirkenet, udarbejdet et materiale, som vi kalder "Det gode samvær i kirkens børne- og ungdomsarbejde." Nedenunder finder du "Det gode samvær" sammen med to skabeloner, der kan bruges i udarbejdelsen af en kriseplan for lokalforeningen og kirken.

pixi_edited.png

"Vi har det godt sammen" 

 

Ønsker du at skabe et godt, trygt og sikkert samvær i din lokalforening?

Vi har i samarbejde med otte andre kirkelige børne- og ungdomsorganisationer udgivet materialet ”Vi har det godt sammen”.

 

Materialet er et pædagogisk hjælpemiddel for børne- og ungdomsledere, som skal hjælpe med at udvikle et godt, trygt og sikkert samvær i kirker og kirkelige B&U foreninger.

DUF-s-t.png
DUF_Logotype_Horisontal_RGB.png

DUFs temasider om trivsel og samvær

 

Temasiderne skal hjælpe DUFs medlemsorganisationer i arbejdet med trivsel og samvær i foreningslivet. Hvordan skaber vi en kultur, som alle har det godt i? Hvad er de gode rammer for samværet i organisationen? Og hvordan håndterer vi sager med grænseoverskridende adfærd? Dette er spørgsmål, materialet forsøger at svare på.

Demokratihåndbogen

Download

Demokratihåndbogen.png
DUFs Demokratihåndbog

Demokratihåndbogen er til dig, der ønsker inspiration til udvikle demokratiet i din forening. Du får konkrete redskaber til at give alle en stemme, at engagere og give medlemmer indflydelse, at træffe fælles beslutninger og at være uenige sammen.

 

Demokrati er ikke kun vedtægter, afstemninger og det at dukke op til den årlige generalforsamling. For selvom det er en vigtig del af mange foreningers grundlag, så er demokrati langt mere end det.

Det er, når vi sammen skaber gode rammer for, at alle kan bruge deres stemme, tage ansvar og få indflydelse i fællesskaber, hvor vi ikke behøver at være ens for at kunne samarbejde om en fælles sag.

 

Men hvordan gør man det i praksis? Det er alt sammen noget, du kan blive klogere på i Demokratihåndbogen.

 

Demokratihåndbogen er især relevant for foreningsaktive eller ansatte, der har ledelses- og udviklingsopgaver i foreningslivet.

 

Bogen kan både bruges som et lynkursus i foreningsdemokrati for alle, der er landet i en frivillig lederrolle for første gang Eller som opslagsværk for garvede foreningsaktive, der har brug for et hurtigt brush-up på alt fra, hvordan man laver en god inddragelsesproces, hvordan man sikrer en god beslutningsproces, hvordan man håndterer uenigheder – og meget mere.

Udgivet i 2020.

Led med dit liv
LMDL_frontcover.jpg

EFBU, BBU og ProRex har sammen udgivet  bogen "Led med dit liv", som udfordrer dig som leder til at reflektere over dit liv og lederskab ud fra præmissen: "Alle mennesker har et mål af lederskab i sig" og at ledelse ikke kun er en rolle, men en livsstil. Hvordan vi lever vores liv er afgørende for, hvordan vi leder.

 

Bogen er en kærkommen nytænkning af mange års erfaringer. 

Den er pædagogisk sat op og let tilgængelig, samtidig med at den både forenkler formidlingen og har øje for detaljerne.

 

Led med dit liv handler om at lede indefra og ud. Når vi lever vores liv og er bevidste om den retning, vi går i, hvem vi selv er, og hvem der er vores forbilleder, så bliver vi ledere. Bogen giver et bud på, hvordan man kan lede med sit liv og den sammenhæng, man er en del af, i mødet med børn og unge. Det handler først om at finde ud af, hvordan man leder sig selv. Derefter hvordan man leder sammen som kirke, for derefter at give det videre til børn og unge gennem kirkens arbejdsgrene. Vi vil gerne give de unge det bedste, vi har, i form af værdier, kærlighed, tro og håb. 

LED MED DIT LIV

Forfatteren Magnus Sternegård introducerer bogen

Bogen skulle være tilgængelig i din lokalforening, ellers kan du skrive til sekretariatet og bede om ekstra eksemplarer. Du kan også købe bogen direkte hos ProRex for kr. 249,95,-

DRT_folder_mockup_edited.png

Den Røde Tråd

Et helhedssyn på hvad der får troen til at vokse hos børn og unge fra 0 - 30 år gennem foreningslivet og hverdagen hjemme.

Den røde tråd er en pædagogisk oversigt, inddelt i aldersfaser fra 0 - 30 år. Den er et praktisk pædagogisk supplement til Led Med Dit Liv, der bygger på de samme fire

grundprincipper: Fortællinger, Relationer, Oplevelser og Involvering. Den Røde Tråd peger på hvilke mål og skridt i tro, som vi ønsker at opmuntre til gennem vores aktiviteter på landsplan og lokalt. Du kan hente denne praktiske ressource lige her. Den trykte udgave skulle også være tilgængelig i din lokalforening, ellers kan du bestille ekstra eksemplarer ved sekretariatet

Den Røde Tråd
Det er bare en fase
Fase plakat.png
Fase plakat_2.png

Det er bare en fase - Gå ikke glip af den...

Materialet består af fem foldere, som hver beskriver en livsfase fra barn til ung voksen, pædagogisk, psykologisk og åndeligt. 

Målgruppen for ”Det er bare en fase” er således både forældre og kirkeledere.

  • Forældre gives indsigt i de behov og indsatser, som er aktuelle ift. netop deres barns livsfase.

  • Kirkeledere gives et strategisk værktøj til at planlægge kirkens aktiviteter for de forskellige aldersgrupper og ikke mindst til, hvordan de skal støtte forældre til børn i forskellige aldre i opgaven med at give troen videre i hjemmet.  

Materialet er gratis og kan ses og downloades nedenfor

Fase-kort-1.png
Fase-kort-2.png
Fase-kort-3.png
Fase-kort-4.png
Fase-kort-5.png
Fase plakat.png

"Det er bare en fase" er et fælleskirkeligt materiale udgivet af :

KOB_medlemmer.png
BMK
b-m-k-logo.png
BMK-ressourcer.png

Du kan også finde en masse gode idéer, materialer og inspiration på B-M-K's hjemmeside

KOB_medlemmer.png
Andre ressourcer

Andre relevante ressourcer:

Børn og Tro

Børnekirken.nu

Konfirmandcenter.dk
(Vælg 'minikonfirmand')

 

Rocksolid | YFC
Få gratis adgang ved at kontakte EFBU

Teentro | Ung Mosaik

Frikirkelig konfirmationsforberedelse

messychurch.dk


opdagnyt.dk


Soendagsskoler.dk

se også: legekasse.dk/

Bibel App for børn

YouVersion Børnebibel app på Dansk

KOM OG VÆR MED

En aktivitetsbog til brug i fællesskabet mellem børn og voksne.

Bogen rummer 25 bibel-fortællinger, der sammen med en ledsagende refleksion og et væld af farverige fotos inspirerer til aktiviteter og lege og sætter samtaler i gang om tro og kristendom – mens man støber lys, laver raketter med natron, leger Judas, tager på drømme­rejser eller bager et gavebrød.

Den er desuden velegnet til minikonfirmander, konfirmander og ved børne­aktiviteter i kirker.

Kom og vær med er skrevet af 25 mennesker fra hele det danske kirkeliv.

kom-og-vaer-med_rendering_web.png

Du kan læse mere om dette økumeniske projekt på Bibelselskabets hjemmeside og du kan købe bogen for kr. 199,95

Logo

EFBU logo

bottom of page